Biroul Președintelui a anunțat care sunt zonele fierbinți din Ucraina în urma invaziei rusești

  • 01 Martie 2022 15:29
Biroul Președintelui a anunțat care sunt zonele fierbinți din Ucraina în urma invaziei rusești

Situația rămâne pe deplin controlată de conducerea țării, a dat asigurări Oleksi Arestovici, consilier al șefului Biroului Președintelui Ucrainei. ''Orașele Herson, Harkov și Mariupol rămân cele mai fierbinți puncte din Ucraina. Aceste orașe sunt supuse celor mai mari atacuri armate din partea agresorului rus'', a precizat Oleksi Arestovici, consilier al șefului Biroului Președintelui Ucrainei, în cadrul unui briefing susținut marți, 1 martie. El a dat asigurări că situația este pe deplin controlată de conducerea țării. Lupte intense continuă acum în sudul și estul Ucrainei.

''Cele mai fierbinți zone sunt orașul Herson, unde grupări de infanterie inamică au încercat să pătrundă în oraș. Acum, Forțele Armate ale Ucrainei și alte formațiuni militare resping atacul inamicului. Marți dimineață, inamicul a lansat un atac de artilerie asupra Administrației Regionale de Stat Harkov. Se stabilește dimensiunea pagubelor și pierderilor umane. În orașul Mariupol au loc confruntări separate, lansându-se atacuri cu arme de foc, mitraliere și atacuri de artilerie", a precizat Arestovici. El a adăugat că rușii încearcă să încercuiască și să izoleze Kievul și Harkovul.

"Inamicul își concentrează forțele pentru asediul Kievului. El încearcă să ocupe orașul Harkov, dar în general situația este sub control. Conducerea noastră militară știe foarte bine ce are de făcut", a spus Arestovici. El a mai adăugat că acum și condițiile meteo ajută Kievul, deoarece este ceață și ninge în capitală, de marți dimineața. ''Marți dimineață și ieri, periferia Kievului a fost un punct fierbinte, fiind acoperită de ceață, zăpadă, fum, ceea ce împiedică invadatorii ruși să înceapă un asalt puternic asupra Kievului'', a spus Arestovich.

Amintim că în această dimineață a fost efectuat un atac cu rachetă asupra centrului orașului Harkov. Ulterior, au apărut fotografii cu Piața Libertății care a fost complet distrusă. Președintele Volodimir Zelenski a declarat că racheta a fost lansată din Belgorod, din Rusia. Președintele Volodimir Zelenski a declarat că Rusia a devenit un stat terorist, un stat agresor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău