Biroul Politici de Reintegrare anunță că Republica Moldova nu pregătește acțiuni militare împotriva regiunii transnistrene

  • 21 Octombrie 2022 15:40
Biroul Politici de Reintegrare anunță că Republica Moldova nu pregătește acțiuni militare împotriva regiunii transnistrene

În spațiul public de pe ambele maluri ale Nistrului, au apărut acuzații nefondate precum că Republica Moldova pregătește acțiuni militare împotriva regiunii transnistrene. Biroul Politici de Reintegrare vine cu precizări pe marginea acestor insinuări, transmite Radio Chișinău.

Fostul șef de stat, Igor Dodon, a scris pe pagina sa de Facebook că Partidul Acțiune și Solidaritatea pregătește mobilizarea cetățenilor ca să se implice în acțiuni militare pe Nistru. „Maia Sandu va face jocul străinilor, atunci se vor utiliza diferite motive și pretexte pentru a justifica un conflict deschis în raport cu Transnistria, pentru a provoca o ripostă rusească și pentru mobilizarea moldovenilor și trimiterea lor pe frontul de pe Nistru”, susține Dodon.

Biroul Politici de Reintegrare anunță într-un comunicat că Republica Moldova nu pregătește acțiuni militare împotriva regiunii transnistrene. 

Pe parcursul ultimelor luni, care s-au adeverit a fi foarte complicate, conducerea țării a reușit să mențină stabilitatea și dialogul dintre cele două maluri ale Nistrului. Aceste realizări nu trebuie descalificate prin acuzații nefondate.

Autoritățile moldovene nu a avut și nu au planuri de destabilizare a situației și așa fragile de pe Nistru. Dimpotrivă, Chișinăul a fost și rămâne deschis pentru un dialog substanțial, ce ar duce la soluționarea definitivă și durabilă a dosarului transnistrean. Președintele, Prim-ministrul și Viceprim-ministrul pentru reintegrare au subliniat în repetate rânduri angajamentul ferm al țării noastre pentru o soluționare pașnică, negociată a acestui conflict.

Distorsionarea acestor mesaje, răspândirea unor insinuări despre planuri militare  ale Chișinăului, pune în pericol  interesele primordiale ale securității Republicii Moldova și stabilitatea într-un mediu regional volatil, se arată în comunicat.

Și partidul PAS a respins acuzațiile fostului președinte Igor Dodon. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:4,63 m/s
Wed
19
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
17
Arhivă Radio Chișinău