Biroul Interpol Moldova are un nou conducător. Cine îi va ocupa locul lui Viorel Țentiu

  • 02 Septembrie 16:35
Biroul Interpol Moldova are un nou conducător. Cine îi va ocupa locul lui Viorel Țentiu

Inspectoratul General al Poliției (IGP) a numit doi noi conducători în subdiviziunile instituției. La Direcția de cooperare polițienească internațională (Interpol) a IGP a fost numită Gabriela Cristea. Șef al Inspectoratului național de securitate publică este, de astăzi, comisarul șef Victor Manole, transmite IPN.

Gabriela Firea este doctor în drept, care până acum a deținut funcția de șefă a Direcției cooperare internațională și integrare europeană a MAI.

Numirea ei vine după ce procurorii au anunțat că îl investighează pe Viorel Țentiu, care deținea funcția de șef al biroului Interpol al R. Moldova. Acesta este în prezent plasat în arest preventiv.

Comisarul principal al biroului Interpol Moldova, Viorel Țentiu, a fost reținut pe 4 iunie, într-un dosar în care funcționari publici din Republica Moldova și din alte țări ar fi luat mită pentru a împiedica publicarea unor notificări de către Interpol.

Procuratura Anticorupție a spus că a efectuat 33 de percheziții la 12 persoane, cu asistența ofițerilor francezi și a Biroului Federal de Investigații (FBI) din SUA.

Procuratura Anticorupție a pornit acest dosar pe 2 aprilie 2024, în baza unor informații de la Parchetul Național Financiar al Franței (PNF).

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
16,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Tue
20
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău