BioNTech și Pfizer au depus la EMA cererea de autorizare a unui nou vaccin adaptat la ultimele variante Omicron

  • 27 August 2022 18:23
BioNTech și Pfizer au depus la EMA cererea de autorizare a unui nou vaccin adaptat la ultimele variante Omicron

Compania farmaceutică germană BioNTech și partenerul său american Pfizer au depus la Agenția Europeană pentru Medicamente cererea de autorizare a celui mai recent vaccin anti-COVID-19 al lor, conceput pentru a combate variantele actuale de Omicron BA.4 și BA.5, au anunțat vineri reprezentanții celor două companii.

Jumătate din noul vaccin conține același material ca vaccinul precedent dezvoltat de alianța Pfizer-BioNTech. Cealaltă jumătate este alcătuită dintr-un ser ARN mesager care țintește în mod special subtipurile BA.4 și BA.5 ale variantei Omicron a coronavirusului SARS-CoV-2, scrie Agerpres.

Datele furnizate de studiile preclinice sugerează că acest vaccin actualizat oferă "o bună reacție neutralizantă a anticorpilor" împotriva acestor două subtipuri, precum și împotriva altor subtipuri ale variantei Omicron.

Cererea de autorizare include, de asemenea, informații despre calitatea și procesul privind producția vaccinului și se bazează parțial pe datele furnizate de un studiu asociat unui vaccin dezvoltat împotriva variantei originale de Omicron, BA.1, pentru care alianța Pfizer-BioNTech a depus deja o cerere de autorizare la EMA în luna iulie. Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunțat recent că o decizie referitoare la cererile depuse atât de Pfizer-BioNTech, cât și de compania americană Moderna, pentru autorizarea unor vaccinuri dezvoltate împotriva subvariantei BA.1 va fi luată pe 1 septembrie.

EMA se află deja în plin proces de testare a vaccinului dezvoltat de Pfizer și BioNTech împotriva subvariantelor BA.4 și BA.5. Cele două companii au depus luni și în Statele Unite, la Agenția pentru alimente și medicamente (FDA), cererea oficială privind obținerea unei autorizații de utilizare în regim de urgență pentru același vaccin, transmite digi24.ro.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:89 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău