BioNTech și Pfizer ar putea produce trei miliarde de doze de vaccin COVID-19

  • 10 Martie 2021 16:01
BioNTech și Pfizer ar putea produce trei miliarde de doze de vaccin COVID-19

BioNTech SE ar putea avea anul viitor capacitatea de a produce trei miliarde de doze de vaccin COVID-19, în colaborare cu partenerul american Pfizer Inc, astfel încât produsul să fie disponibil pe scară largă în întreaga lume, a afirmat directorul general al companiei germane, Ugur Sahin, într-un interviu acordat Bloomberg.

"În principiu, am putea spori și mai mult capacitatea de producție. Depinde de cerere și dacă va fi necesară suplimentarea campaniei de vaccinare", a precizat Ugur Sahin.

Pe plan global, cererea este în creștere pentru vaccinuri COVID-19, deoarece țările vor ca economiile să revină la normal și oamenii să se întoarcă la birouri și în magazine. Atât SUA, cât și Europa caută să accelereze livrările de vaccinuri anul acesta, din cauza răspândirii unor variante mai agresive ale virusului.

"Avem deja 1,3 miliarde de comenzi, este deja stabilit. Discutăm suplimentarea dozelor - opțiuni pentru sute de milioane de doze - cu organizațiile guvernamentale", a declarat șeful BioNTech.

Miercuri, acțiunile BioNTech au urcat cu 1,3% la Bursa de la Frankfurt.

Cele două companii și-au luat angajamentul să livreze anul acesta două miliarde de doze de vaccin COVID-19.

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat miercuri un acord cu BioNTech-Pfizer pentru furnizarea în luna martie către țările membre a patru milioane de doze suplimentare de vaccin COVID-19 pentru a combate propagarea noilor variante de coronavirus, mutații ale SARS-CoV-2.

Aceste doze vor fi disponibile "înainte de sfârșitul lunii" pe lângă livrările deja planificate și distribuite proporțional cu populația statelor membre, se specifică într-un comunicat de presă.

"Aceasta va ajuta statele membre în eforturile lor de a limita propagarea noilor variante" de coronavirus și va contribui la "restabilirea liberei circulații a mărfurilor și persoanelor", a afirmat Ursula von der Leyen.

Grupul german BioNTech și partenerul său american Pfizer produc unul dintre cele trei vaccinuri COVID-19 aprobate până în prezent spre utilizare în cadrul blocului comunitar. Comisia se așteaptă ca până la sfârșitul lunii martie să fie administrate în total aproximativ 100 de milioane de doze din aceste trei vaccinuri.

Multe state membre UE au înregistrat o creștere a numărului de infecții și spitalizări în ultimele săptămâni, ceea ce le-a determinat pe unele dintre ele să instituie noi controale la frontieră.

AstraZeneca s-a angajat să livreze 180 de milioane de doze europenilor în al doilea trimestru, în timp ce Pfizer-BioNTech urmează să furnizeze cel puțin 75 de milioane, conform unui acord adițional semnat cu Bruxellesul, pe lângă volumele necunoscute din primul contract. Cifrele pentru Moderna nu sunt deocamdate cunoscute, apreciază analiștii. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer fragmentat
Umiditate:94 %
Vint:0,51 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău