Bill Gates spune că „s-a mers prea departe” cu unele propuneri de majorări de impozite

  • 21 Martie 2021 13:40
Bill Gates spune că „s-a mers prea departe” cu unele propuneri de majorări de impozite

Guvernul „are multe de făcut – costuri cu sănătatea, revenire post-pandemie, ajutor extern generos”, a spus miliardarul în timpul unei sesiuni Q&A „Ask me anything” pe Reddit, citat de Bloomberg Wealth. „Așa că am susținut creșterea unor impozite. N-am fost de acord cu unele propuneri care par a merge prea departe”.

Co-fondatorul lui Microsoft a spus că impozitele sunt un subiect „important”, dar nu a menționat nicio propunere de impozit în timpul sesiunii.

 

Comentariile sale vin după o serie de propuneri de impozite pe avere la nivel național și statal. Senatoarea democrată Elizabeth Warren a propus în această lună „Ultra Millionaire Tax Act”, care ar introduce un impozit anual de 2% pentru dețineri evaluate între 50 de milioane și un miliard de dolari.

 

Toate averile nete de peste un miliard vor fi impozitate cu 3%, ceea ce-i va costa pe cei mai bogați americani 78 de miliarde de dolari, conform unei analize efectuate de Bloomberg. Probabil că proiectul legii nu va ajunge prea departe în Congresul divizat.

 

Gates este a treia cea mai bogată persoană din lume cu o avere estimată la 138 de miliarde de dolari, conform Bloomberg Billionaires Index. El a cerut anterior mărirea impozitelor celor bogați pentru a se atenua inegalitatea în creștere, inclusiv într-o postare pe blog la sfârșitul lui 2019 în care propunea eliminarea lacunelor și majorarea impozitelor pe câștigurile de capital la nivelul celor pe muncă.

 

Pe forumul Reddit a spus că mărirea impozitelor imobiliare ar fi un mijloc eficace de sporire a veniturilor și evitare a bogățiilor dinastice.

 

În timpul forumului și-a exprimat și dubiile privind introducerea unui venit minim universal, idee care a prins formă în timpul pandemiei și a fost susținută de Andrew Yang pe parcursul unei campanii prezidențiale cu care țintea de fapt în viiitor.

 

„Cu cât inovăm, cu atât devenim mai bogați, dar mă întreb dacă suntem suficient de bogați încât să descurajăm să muncească oameni capabili. Pe parcursul timpului am fost mai generoși și vom fi mai generoși. Această discuție este foarte interesantă, dar în cele din urmă este vorba de numere.”

 

Alte subiecte abordate au inclus:

 

Criptomonede

 

• „Am multe rețineri cu privire la transferuri anonime de bani în comparație cu cele deschise în care poți contesta și inversa tranzacții și se plătesc taxe în siguranță. Consumul de electricitate este doar una din probleme. Avem nevoie de bani digitali, dar fără toate aceste nejunsuri.”

 

Zvonuri, dezinformări și știri false

 

• „Unele informații false sunt mai interesante decât adevărul, așa că mediile digitale par camere de amplificare a lucrurilor rele. Nu am văzut prea multă creativitate, de care avem nevoie, pentru a rezolva aceasta.”

 

Negarea schimbării climei

 

• „Pagubele din trecut au fost uriașe. Acum, când companiile petroliere au încetat să finanțeze aceasta, se pare că negarea schimbării climei se va reduce. Există probleme în cum vom aborda reducerea emisiilor, dar sper că toți tinerii sunt de acord că este un obiectiv critic.”

 

• Dacă nu se va face nimic în domeniul schimbării climei, „lucrurile se vor înrăutăți în timp și vor dispărea ecosisteme naturale. Migrația dinspre regiunile nelocuibile din jurul ecuatorului va fi incredibilă. Nu vom fi capabili să întreținem mari populații dacă se va încălzi mult mai mult.”
 
Zero emisii nete în 2050 
 
• „Există mai mult sprijin public decât oricând pentru a se face pași mari înspre evitarea unui dezastru climatic. Este încurajator că guverne și companii din toată lumea își stabilesc obiective ambițioase de reducere a emisiilor. Puterea omenirii de a inventa îmi dă optimism.”
 
Sursa: HotNews.ro
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău