Bill Gates, despre implantarea cipurilor în corpul oamenilor prin vaccinul anti-COVID: Cred că trebuie să spunem adevărul

  • 24 Iulie 2020 09:00
Bill Gates, despre implantarea cipurilor în corpul oamenilor prin vaccinul anti-COVID: Cred că trebuie să spunem adevărul

Bill Gates a dezmințit teoria conspirației potrivit căreia mogulul tech ar intenționa să folosească un vaccin anti-COVID pentru a implanta cipuri în corpurile oamenilor, scrie CNBC, citat de digi24.

Întrebat despre teoriile care circulă în mediul online, Bill Gates a mărturisit că „Trebuie să demontăm această teorie. Sper să dispară cât mai repede. Cred că trebuie să spunem adevărul. Trebuie să le explicăm oamenilor care sunt valorile noastre, astfel încât toată lumea să înțeleagă de ce suntem implicați în acest proiect și de ce suntem dispuși să cheltuim miliarde de dolari pentru a accelera progresul unui vaccin”.

Fondatorul Microsoft a anunțat că fundația care îi poartă numele va contribui cu 150 de milioane de dolari pentru a ajuta țările sărace să lupte împotriva pandemiei de COVID-19.

Bill Gates, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, potrivit Forbes, a fost de-a lungul timpului subiectul multor teorii ale conspirației, scrie Mediafax. După izbucnirea pandemiei de COVID-19, conspiraționiștii au susținut că el este de fapt în spatele apariției noului coronavirus, având ca scop reducerea populației la nivel mondial. 

O teorie susține că Fundația Bill și Melinda Gates a brevetat un tratament pentru această boală în urmă cu mai mulți ani, înainte de a răspândi virusul în lume.

Un sondaj din Statele Unite a constatat că 44% dintre republicani și 19% dintre democrați cred în aceste teorii ale conspirației, relatează SBS News.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
18,85
Nori împrăștiați
Umiditate:86 %
Vint:5,14 m/s
Fri
23
Sat
23
Sun
23
Mon
19
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău