Bill Gates a coborât pe locul al cincilea în topul miliardarilor realizat de revista Forbes

  • 10 August 2021 09:59
Bill Gates a coborât pe locul al cincilea în topul miliardarilor realizat de revista Forbes

Bill Gates, fondatorul Microsoft, a coborât o treaptă și se află pe locul al cincilea, devansat de fondatorul și CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, în clasamentul celor mai bogați oameni din lume întocmit de revista Forbes, citat de AGERPRES.

Divorțul dintre Bill Gates și Melinda French Gates, urmat de împărțirea bunurilor este principalul motiv al coborârii miliardarului în clasament. Gates s-a aflat pe lista miliardarilor încă din 1987 și este pentru prima dată când coboară sub cea de-a treia poziție de la lansarea topului prestigioasei reviste.

Compania de investiții a lui Gates, Cascade Investment LLC (CAS), i-a transferat joi Melindei Gates acțiuni în valoare de 2,4 miliarde de dolari, valoarea netă a averii acesteia ajungând la 5,6 miliarde de dolari. Bill îi transferase deja acțiuni în valoare de 3,2 miliarde de dolari în mai, după ce cuplul a anunțat destrămarea mariajului.

Averea lui Bill Gates valorează în prezent 129,6 miliarde de dolari, în timp ce Zuckerberg, cu 132 de miliarde de dolari, ocupă poziția a patra.

Potrivit agenției guvernamentale Security and Exchange Commission, Melinda a primit, din partea companiei Cascade, 3,3 milioane de acțiuni AutoNation, 2,8 milioane Deere & Co și 9,5 milioane Canadian National Railway.

Bill și Melinda au hotărât să se despartă după dezvăluirile referitoare la întâlnirile dintre fostul director Microsoft și Jeffrey Epstein din 2019. Gates s-a aflat de asemenea în mijlocul unei investigații Microsoft despre o posibilă relație a miliardarului cu o angajată a companiei, în 2000.

Gates a catalogat prietenia cu Epstein drept o eroare imensă și a declarat pentru CNN: „Este timpul pentru reflecție, iar în acest moment, trebuie să merg mai departe. În mijlocul familiei, ne vom vindeca pe cât de bine putem''.

Cu toate acestea, nu se cunoaște cu exactitate ce sumă va primi Melinda Gates în urma divorțului întrucât condițiile separării nu au fost făcute publice, potrivit Forbes.

Bill și Melinda vor continua să lucreze împreună în cadrul Bill and Melinda Gates Foundation, cea mai mare organizație de caritate din lume, atâta timp cât Melinda Gates se va simți confortabil să colaboreze cu fostul soț.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:0 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău