Bill Gates: „Am putea intra în cea mai gravă parte a pandemiei. Omicron se răspândește mai repede decât orice alt virus din istorie”

  • 23 Decembrie 2021 12:08
Bill Gates: „Am putea intra în cea mai gravă parte a pandemiei. Omicron se răspândește mai repede decât orice alt virus din istorie”

Miliardarul Bill Gates a anunțat, într-o serie de postări pe Twitter, că intenționează să își anuleze mare parte din planurile pentru sărbători și a avertizat că „s-ar putea să intrăm în cea mai gravă parte a pandemiei”, din cauza noii variante a coronavirusului, Omicron, potrivit CNN.

Afirmând că Omicron se răspândește mai repede decât orice alt virus din istorie, miliardarul și cofondatorul Microsoft a spus că marea necunoscută rămâne cât de rău te poate îmbolnăvi noua varianta, scrie digi24.ro.

„Trebuie să o luăm în serios până când vom ști mai multe despre ea. Chiar dacă este doar pe jumătate la fel de severă ca Delta, va fi cea mai gravă creștere pe care am văzut-o până acum, deoarece este atât de infecțioasă”, a declarat Gates.

Acesta se așteaptă ca valul de infectări să dureze trei luni în Statele Unite.

„Aceste câteva luni ar putea fi rele, dar totuși cred că dacă facem pașii corecți pandemia s-ar putea încheia în 2022”, a adăugat Gates.

În Statele Unite au fost înregistrate în medie, în ultima săptămână, 148.000 de noi cazuri de Covid-19, cu 23% mai multe decât în intervalul anterior și similar nivelului de la jumătatea lunii septembrie, potrivit datelor Johns Hopkins University.

Mai mult de 69.700 de pacienți diagnosticați cu Covid-19 se aflau miercuri internați în spitalele din SUA.

În ultima săptămână, în SUA au fost înregistrate zilnic, în medie, 1.324 de decese asociate Covid-19, cu 11% mai multe decât în săptămâna anterioară, potrivit aceleiași universități.

Prin intermediul fundației Bill & Melinda Gates, Bill Gates a încercat să reducă decalajul de vaccinare, subliniind că mult mai puține persoane din țările cu venituri mici au primit un vaccin Covid-19.

„Oamenii au dreptate să fie supărați din cauza acestei inechități”, a scris Gate. „Vaccinurile fac din Covid-19 o boală care poate fi prevenită în mare parte - și una cărei îi poți supraviețui în toate cazurile, cu excepția celor mai rare - și este sfâșietor să știi că oamenii mor de o boală nu pentru că nu poate fi oprită, ci pentru că trăiesc într-o țară cu venituri mici”, a continat miliardarul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău