Bild | Statul Islamic deține peste 11.000 de pașapoarte siriene în alb

  • 10 Septembrie 2017 17:15
Bild | Statul Islamic deține peste 11.000 de pașapoarte siriene în alb

Autoritățile germane estimează că gruparea Stat Islamic deține peste 11.100 de pașapoarte siriene în alb care pot fi folosite, dezvăluie duminică săptămânalul german Bild am Sonntag, scrie Agerpres.

Anchetatorii au întocmit o listă cu numerele de serie ale acestor pașapoarte în alb și cu autoritățile emitente, precizează ziarul, citând documente confidențiale ale poliției federale și Ministerului de Interne.

Pașapoartele furate sunt documente autentice care nu poartă încă numele deținătorilor. Ele sunt instrumente pentru falsificatori.

În total, serviciile de securitate germane estimează că 18.002 pașapoarte siriene în alb au fost furate din locuri aflate sub controlul guvernului sirian și mii dintre ele ar fi deținute de alte grupări decât SI.

'Evoluțiile legate de situația refugiaților au arătat că organizațiile teroriste exploatează ocazia de a aduce potențiali atacatori sau simpatizanți în Europa și în Germania fără ca ei să poată fi descoperiți', a declarat o purtătoare de cuvânt a poliței federale criminale germane (BKA) pentru Bild am Sonntag.

Membri ai comandoului jihadist care a comis atentatele de la Paris - 130 morți în noiembrie 2015 - dețineau pașapoarte siriene false.

Cu toate acestea, 'pașapoartele false sau modificate sunt folosite cel mai adesea pentru intrări ilegale (în Europa), fără niciun motiv ulterior de a efectua atacuri teroriste', a subliniat purtătoarea de cuvânt.

Potrivit unor documente consultate de Bild am Sonntag, aproximativ 8.625 de pașapoarte verificate de autoritățile pentru imigrație germane în 2016 s-au dovedit a fi false.

Din 2015, Germania a primit peste un milion de solicitanți de azil, dintre care mulți sirieni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:44 %
Vint:4,12 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău