VIDEO | Bilanțul victimelor din Dnipro continuă să crească. Zelenski spune că „teroarea rusă” poate fi invinsă doar pe câmpul de luptă

  • 15 Ianuarie 2023 08:31
VIDEO | Bilanțul victimelor din Dnipro continuă să crească. Zelenski spune că „teroarea rusă” poate fi invinsă doar pe câmpul de luptă

1.700 de persoane au nevoie de locuințe după ce au rămas fără electricitate, încălzire și izolație adecvată în urma loviturii Rusiei asupra unei clădiri de apartamente din Dnipro, a anunțat adjunctul șefului biroului președintelui, Kyrylo Tymoshenko, transmite mediafax.ro.

Lovitura Rusiei, care a ucis cel puțin 12 persoane și a rănit 64, ar fi distrus 72 de apartamente, lăsând între 100 și 200 de persoane, inclusiv 50 de copii, fără locuință.

Bilanțul victimelor din Dnipro a crescut la 12 Bilanțul victimelor în urma atacului cu rachete rusești asupra unui bloc de apartamente din orașul Dnipro a crescut la 12, potrivit lui Valentyn Reznichenko, șeful administrației militare regionale din Dnipropetrovsk. Reznichenko a transmis actualizarea într-o postare pe pagina sa oficială de Telegram.

Zelenski: "teroarea rusă" poate fi învinsă doar pe câmpul de luptă "Poate fi oprită teroarea rusă? Da." a spus Zelenski. "Este posibil să o facem cumva altfel decât pe câmpul de luptă din Ucraina? Din păcate, nu. Acest lucru poate și trebuie făcut pe pământul nostru, în cerul nostru, în marea noastră", a subliniat el. Pentru a atinge aceste obiective, Zelenski s-a declarat convins că Ucraina are nevoie de "armele care se află în depozitele partenerilor noștri și pe care trupele noastre le așteaptă atât de mult".

„Nicio formă de persuasiune sau doar trecerea timpului nu îi va opri pe teroriștii care ne ucid metodic poporul cu rachete, drone cumpărate din Iran, propria lor artilerie, tancuri și mortiere", a adăugat Zelenski, potrivit CNN.

Președintele ucrainean a declarat că "cea mai dificilă situație este în regiunea Harkov și în regiunea Kiev", în urma atacurilor cu rachete rusești de sâmbătă. Zelenski a mai spus că forțele ucrainene au doborât peste 20 de rachete rusești sâmbătă, din cele peste 30 trase asupra țării. "Acestea sunt sute de vieți salvate", a spus el. Zelenski a comentat, de asemenea, atacul mortal cu rachete rusești împotriva unei clădiri de apartamente rezidențiale din orașul Dnipro.

„Toate etajele acestei clădiri - de la al doilea până la al nouălea - au fost spulberate de explozia unei rachete rusești", a declarat președintele ucrainean. "A fost posibilă salvarea a zeci de persoane - răniți, traumatizați, li se oferă tratament. Printre ei sunt și copii, cea mai mică fetiță are trei ani". "Nu se știe câte persoane se află încă sub dărâmături", a adăugat el. "Din nefericire, numărul morților crește cu fiecare oră".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:2,06 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău