Bilanțul victimelor cutremurului de la frontiera iraniano-irakiană crește la cel puțin 328 de morți

  • 13 Noiembrie 2017 11:42
Bilanțul victimelor cutremurului de la frontiera iraniano-irakiană crește la cel puțin 328 de morți

Bilanțul victimelor cutremurului de la frontiera iraniano-irakiană a ajuns la cel puțin 328 de morți, potrivit agenție iraniene de stat Irna, scrie news.ro.

Un bilanț anterior anunța cel puțin 210 morți.

Majoritatea victimelor provine din localitatea Sarpol-e-Zahab, în provincia Kermanshah (vest), precizează Irna.

Cutremurul cu magnitudinea de 7,3 a fost localizat la 31 de kilometri de orașul irakian Halabja, potrivit cei mai recente măsurători a institutului american de geofizică  USGS.

Seismul a fost resimțit până pe coasta Mării Mediterane.

Provincia Kermanshah se află în Munții Zagros, care despart Iranul de Irak. Locuitorii acestei zone rurale își câștigă existența din agricultură.

Reuters scrie că cel puțin 332 de persoane au murit în regiune, iar salvatori căutau zeci de oameni prinși între dărâmături.

TURCIA TRIMITE AJUTOARE

Turcia a trimis personal de urgență și ajutoare în nordului Irakului, în urma cutremurului de duminică, iar autoritățile turce și-au exprimat ”adânca tristețe” fațp de această tragedie.

Premierul Binali Yildirim a anunțat că țara sa a acționat imediat să trimită ajutoare medicale și alimentare în nordul Irakului.

Vicepreședintele Semilunei Roșii turce Kerem Kinik a declarat pentru The Associated Press la punctul de trecere a frontierei de la Habur că 33 de camioane cu ajutoare se aflau în drum către orașul irakian Sulaimaniyah, cu 3.000 de corturi și încălzitoare, 10.000 de paturi și pături și hrană.

Armata turcă a anunțat că un avion cargo cu ajutoare și personal de intervenție în situații de urgență a sosit în Irak.

Ministerul turc de Externe a subliniat, într-un comunicat, că poporul turc îi susține pe iranieni și irakieni și este pregătit săofere ajutoare în caz că i se va cere acest lucru.

Relațiile dintre regiunea semiautonomă Kurdistan și Turcia au fost afectate de un controversat referendum de autodeterminare, în septembrie.

Guvernul pakistanez a transmis, de asemenea, condoleanțe ”fraților iranieni și irakieni”.

Pakistanezii ”se gândesc și roagă pentru frații iranieni și irakieni care și-au pierdut viețile în această tragică calamitate, iar noi ne rugăm pentru însănătoșirea grabnică a celor răniți”, a declarat șeful diplomației pakistaneze Khawaja Muhammad Asif, citat într-un comunicat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău