Bilanțul săptămânii la frontieră: Aproape 100 de cetățeni străini au primit refuz de intrare în R. Moldova

  • 08 Ianuarie 10:50
Bilanțul săptămânii la frontieră: Aproape 100 de cetățeni străini au primit refuz de intrare în R. Moldova

La „frontiera verde" și în punctele de trecere, polițiștii de frontieră au notificat 192 de evenimente cu documentarea a 214 persoane, care au încălcat legislația frontalieră și migrațională a Republicii Moldova.

Astfel, au fost înregistrate 31 de încălcări ale regimului zonei de frontieră și celui al punctelor de trecere a frontierei, de asemenea:

- 52 de persoane au încălcat frontiera de stat sau au depășit termenul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;

- 113 contravenții privind încălcarea regulilor de circulație rutieră, de transporturi;

- opt cazuri de trafic ilicit de bunuri.

Activitatea de constatare și examinare a contravențiilor în cadrul subdiviziunilor Poliției de Frontieră a prezentat următorii indici statistici: 22 de procese verbale și 98 de chitanțe, cu aplicarea amenzilor în sumă de 185 050 lei și încasarea amenzilor de 89 000 lei.

Au primit refuz de intrare în Republica Moldova 93 de cetățeni străini, dar și 20 de mijloace de transport.

Au fost declanșate 215 consemne, dintre care 11 consemne pe Interpol (persoane, documente, mașini) și 204 conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale.

În punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 382 058 traversări iar valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 96 307 traversări.

Cea mai ”activă” frontieră a fost cea cu România - 58% din totalul de traversări, iar 28% din treceri frontaliere au fost semnalate în punctele de trecere situate la hotarul moldo-ucrainean și alte 14% din treceri ale frontierei aeriene.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei au fost: PTF Leușeni, PTF Aeroportul Internațional Chișinău, PTF Sculeni, PTF Otaci, PTF Cahul, PTF Giurgiulești-Galați și PTF comun Palanca.

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), pe parcursul săptămânii trecute au înregistrat circa 710 apeluri de la cetățeni, unde s-au oferit consultații vizavi de situația de la frontiera de stat și condițiile de traversare a graniței.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
9,96
Ploaie ușoară
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Thu
7
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
6
Arhivă Radio Chișinău