Bilanțul ploilor din ultimele zile

  • 02 Iulie 2013 14:47
Bilanțul ploilor din ultimele zile

Cele mai afectate sectoare ale Chișinăului în urma ploilor din ultimele zile sunt Buiucani și Râșcani, dar și unele suburbii, cum ar fi Durlești, potrivit informațiilor prezentate în cadrul ședinței Comisiei pentru situații excepționale din Capitală.

Pagubele estimate de autorități variază între 5 și10 milioane de lei. 

Cantitatea de preciptații căzută a depășit de două ori norma lunară, ajungând la 140 de litri pe metru pătrat, fapt ce a produs pagube considerabile, a subliniat primarul Dorin Chirtoacă.

Cu toate acestea, lacul de la Valea Morilor, unde nivelul apei a crescut cu 2 metri, a salvat de la inundații de proporții sectorul Buiucani, a declarat Dorin Chirtoacă.

În total au fost înnămolite 40 de strazi, dintre care aproape jumătate au fost deja curățate. De asemenea, au fost deteriorați aproape 1700 de metri pătrați de asfalt.

Au fost, de asemenea, deteriorate 186 de acoperișiri ale locuințelor particulare și peste 70 de acoperișuri ale instituțiilor de învățământ. 200 de apartamente și 30 de subsoluri au fost inundate. Aproape 50 de arbori s-au prăbușit, iar râul Bâc, râulețul Durlești și lacul de la Valea Morilor s-au revărsat.

Totodată, zidul de protecție de la lacul de lângă uzina Tracom prezintă în continuare pericol de surpare și trebuie consolidat. În consecință, primarul Dorin Chirtoacă, a declarat că urmează să fie curățată albia râurilor Bâc și Durlești și să fie efectuate lucrări pentru creșterea capacității de absorbție a canalizării din zona străzilor Calea Ieșilor, Albișora și Creangă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău