Bilanțul perchezițiilor în dosarele „Tomograf 1" și „Tomograf 2" | Milioane de lei și articole din aur, sechestrate

  • 03 August 2018 09:31
Bilanțul perchezițiilor în dosarele „Tomograf 1

Centrul Național Anticorupție (CNA) au prezentat rezultatele perchezițiilor de la Institutului Mamei și Copilului și Centrul Republican de Diagnostică Medicală.

Potrivit CNA, aproximativ 1 500 000 de lei au fost ridicați, ieri, de ofițerii Centrului Național Anticorupție și procurorii anticorupție în urma perchezițiilor desfășurate în dosarul „Tomograf 1”. Banii au fost găsiți atât în birourile unor medici de la Secția radiologie și imagistică din cadrul Institutului Mamei și Copilului, cât și în safeul metalic depus într-o bancă comercială din capitală pe numele șefului Secției respective.

„Astfel, în caseta bancară au fost găsiți 761 600 de lei, 24 300 de euro, 1000 de dolari, dar și articole din aur. Până la stabilirea provenienței acestora, procurorii vor cere judecătorului de instrucție aplicarea sechestrului”, precizează oamenii legii. 

În același timp, la demersul CNA și al procurorilor anticorupție, au fost aplicate mai multe sechestre pe dosarul „Tomograf 2” în care sunt vizați medici de la Centrul republican de diagnostică medicală. În acest dosar, au fost sechestrate circa 7 000 000 de lei, în diferită valută, un bun imobil și două automobile.

În ambele cauze, medicii de la CRDM și de la Institutul Mamei și Copilului sunt cercetați penal pentru corupere pasivă și abuz în serviciu. Dacă vor fi găsiți culpabili de comiterea acestor infracțiuni, ei riscă până la 10 ani de închisoare, privarea de dreptul de a ocupa funcții publice pe o perioadă de până la 10 ani și o amendă în mărime de 400 000 de lei.

Menționăm că șase medici de la CRDM au primit mandat de arestare și au fost reținuți șeful Secției radiologie și imagistică și un medic radiolog din cadrul aceleiași secții de la Institutul Mamei și Copilului. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:3,6 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău