Bilanțul oficial în urma cutremurului din Indonezia indică 168 de morți

  • 09 August 2018 08:52
Bilanțul oficial în urma cutremurului din Indonezia indică 168 de morți

Bilanțul oficial al persoanelor decedate în urma seismului catastrofal care s-a produs duminică în insula Lombok din Indonezia a crescut la 168, a anunțat joi Agenția națională de gestionare a dezastrelor (BNPB), citată de DPA.

Purtătorul de cuvânt al Agenției, Sutopo Nurgroho, a admis că cifrele date publicității de autoritățile locale sunt mult mai mari și că armata din Lombok a anunțat că numărul morților în urma cutremurului de duminică este de 381, însă a subliniat că aceste date nu au fost verificate. "Informațiile despre victime trebuie să cuprindă numele, vârsta, sexul și adresa pentru verificare", a spus el. "Datele BNPB sunt oficiale", a precizat purtătorul de cuvânt.

Nugroho a declarat miercuri seară că discrepanțele în ceea ce privește numărul victimelor sunt normale în etapa de urgență după un dezastru și a menționat că agenția pe care o reprezintă verifică informațiile.

Aproape 1.500 de persoane au fost spitalizate după ce au suferit răni grave în urma seismului, conform BNPB.

Cutremurul cu magnitudinea 6,9 de duminică seară a semănat panică în rândul turiștilor și al localnicilor, la o săptămână după ce un alt seism s-a soldat cu cel puțin 17 morți pe această insulă vulcanică foarte apreciată de vizitatori. Peste 70.000 de persoane au rămas fără domiciliu și dorm în adăposturi improvizate, iar în anumite părți ale insulei de o suprafață de circa 4.700 metri pătrați unele sate au fost distruse aproape în întregime.

Indonezia se află în Cercul de Foc al Pacificului, o regiune a lumii în care se produc frecvent erupții vulcanice și seisme.

Sursa: AGERPRES

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
16
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău