Bilanțul ninsorilor: Localitați fără curent electric, camioane blocate, curse de autobuz anulate

  • 27 Ianuarie 2014 20:07
Bilanțul ninsorilor: Localitați fără curent electric, camioane blocate, curse de autobuz anulate

14 localități din raioanele Căușeni, Strășeni, Leova și Ștefan Vodă sunt în continuare deconectate de la energia electrică din cauza ninsorii, potrivit ultimelor informații oferite de Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale.

 Șase camioane au fost blocate în drum în localitatea Vâlcele, raionul Cantemir. Salvatorii au intervenit în această după amiază pentru a debloca mai multe autovehicule înzăpezite în apropiere de Orhei și Cahul.  
 
Echipele de salvatori au intervenit în ultimele 24 de ore la mai multe acțiuni de deblocare a mijloacelor de transport. În după-amiaza zilei salvatorii au intervenit pentru deblocarea a cinci mașini și a unui autobuz, rămase înzăpezite în apropiere de satul Susleni, raionul Orhei. Deși se circulă cu dificultate, ninsoarea căzută peste zi nu a dus la blocarea drumurilor naționale susțin reprezentanții Ministerului Transportului și Infrastructurii Drumurilor. Acces îngreunat se înregistrează în mai multe localități din sudul Republicii Moldova. 
 
Din cauza ninsorii abundente și a viscolului care afectează cea mai mare parte a României, toate cursele de autobuz din Chișinău spre București, Brașov și Iași au fost anulate. Potrivit reprezentanților autogării Sud Vest din Chișinău, cursele spre Cluj-Napoca care urmau să pornească la orele 18.30 și 19.00 au fost de asemenea suspendate. 
 
În același timp Ministerul de Externe informează că două autocare cu zeci de cetățeni ai Republicii Moldova au rămas blocate pe teritoriul României. Toate persoanele au fost adăpostite temporar în sediile primăriilor localităților unde acestea au rămas blocate, iar Ambasada Republicii Moldova la București este în legătură permanentă cu autoritățile locale, informează serviciul de presă al Ministerului de Externe de la Chișinău. 
 
Poliția de Frontieră și Serviciul Vamal recomandă tuturor cetățenilor moldoveni să evite călătoriile în România și Ucraina sau tranzitarea acestor țări, din cauza condițiilor climaterice nefavorabile în cazul României și a violențelor înregistrate în Ucraina. Poliția de Frontieră informează, totodată, că s-au înregistrat mai multe cazuri în care mijloacele de transport au fost reîntoarse la graniță, pentru că n-au fost echipate corespunzător. 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
16
Sun
14
Mon
15
Tue
15

Ultimele știri

Arhivă Radio Chișinău