Bilanțul morților în urma cutremurului din Taiwan a crescut la nouă. Zeci de persoane date dispărute

  • 08 Februarie 2018 13:09
Bilanțul morților în urma cutremurului din Taiwan a crescut la nouă. Zeci de persoane date dispărute

Numărul persoanelor care și-au pierdut viața în urma cutremurului cu magnitudinea 6 care a lovit în urmă cu două zile estul Taiwanului a crescut la nouă, 266 de persoane fiind rănite și 60 date în continuare dispărute, au indicat joi autoritățile, citate de DPA.

Orașul-port Hualien a fost cel mai grav afectat, potrivit datelor oferite joi de Centrul Central pentru Operațiuni de Urgență (CEOC).

Majoritatea celor dați dispăruți se aflau într-o clădire rezidențială de 12 etaje care s-a prăbușit în Hualien. La începutul zilei de joi, autoritățile au recuperat dintre dărâmături trupul unei femei din China și pe cel al unui bărbat, angajat la un hotel din cadrul incintei, a informat agenția de presă de stat din Vietnam.

Replicile cutremurului i-au împiedicat pe salvatori să intre în clădire în căutarea supraviețuitorilor. Eforturile de căutare au continuat joi.

Biroul Meteorologic Central a avertizat că orașul ar putea fi afectat de replici ale seismului pentru încă două săptămâni.

Peste 800 de locuitori din Hualien au fost primiți joi în adăposturi temporare, a indicat CEOC.

Cutremurul, înregistrat marți, la ora 11:50 PM (15.50 GMT), a fost resimțit pe întreg teritoriul Taiwanului. Acesta a venit după o serie de seisme produse în zilele anterioare și a fost urmat miercuri de mai multe replici și de un alt cutremur.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
16
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău