Bilanțul morților în Gaza a urcat la 30.320, anunță Ministerul Sănătății palestinian

  • 02 Martie 19:45
Bilanțul morților în Gaza a urcat la 30.320, anunță Ministerul Sănătății palestinian

Un total de 30.320 de palestinieni au fost confirmați uciși și alți 71.533 răniți în ofensiva militară a Israelului asupra Fâșiei Gaza începând cu 7 octombrie, a anunțat Ministerul Sănătății din Gaza într-un comunicat, citat de Reuters și Agerpres.

Cel puțin 92 de palestinieni au fost uciși și alți 156 răniți în ultimele 24 de ore, a adăugat ministerul.

Autoritatea Palestiniană (AP) speră că se va putea conveni o încetare a focului în războiul din Gaza la timp pentru Ramadan, a declarat sâmbătă, pe de altă parte, ministrul ei de externe Riyad al-Maliki.

Vorbind la o conferință de presă la un forum diplomatic la Antalya în Turcia, Maliki a spus că AP ar urma să fie „singura autoritate legitimă” ce va conduce Gaza după război. În 2007, AP, care exercită autonomie limitată în anumite părți din Cisiordania ocupată de Israel, a pierdut controlul asupra Gazei în fața grupării militante Hamas.

Israelul și Hamas negociază prin mediatori o posibilă încetare a focului în Gaza, cu scopul de a opri luptele la timp pentru Ramadan, luna postului musulman, ce urmează să înceapă anul acesta la 10 martie, scrie Jurnal.md

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:2,57 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău