Bilanțul morților cutremurului în vestul Turciei a urcat la 25

  • 31 Octombrie 2020 10:02
Bilanțul morților cutremurului în vestul Turciei a urcat la 25

Bilanțul morților cutremurului de vineri în orașul Izmir din vestul Turciei a urcat la 25, a anunțat sâmbătă agenția oficială de presă Anadolu, citând autoritatea națională de gestionare a dezastrelor AFAD, preluat de Agerpres.

Un total de 804 persoane au fost rănite. Eforturile de salvare continuă la nouă clădiri avariate, a precizat Anadolu, citată de DPA, adăugând că alte trei persoane au fost scoase de sub dărâmături în viață la 17 ore după cutremur.

Potrivit AFAD, o replică cu magnitudinea 5,0 a avut loc sâmbătă dimineață în districtul Seferihisar din Izmir.

Autoritățile folosesc "toate mijloacele disponibile" pentru a-i ajuta pe cei afectați, a declarat președintele Recep Tayyip Erdogan mai înainte la Istanbul.

Cutremurul a avut loc la 15.01 (12.01 GMT), la o adâncime de 16,5 kilometri în districtul Seferihisar din Izmir, potrivit AFAD. 196 de replici au urmat după cutremurul major.

Seismul a fost resimțit atât în insulele grecești din Marea Egee, cât și în orașele turcești din apropiere, inclusiv cel mai mare oraș din Turcia, Istanbul, la aproximativ 540 de kilometri spre nord, a anunțat canalul TRT.

Cu o populație de peste 4,3 milioane de locuitori, Izmir este al treilea oraș ca mărime din Turcia după Istanbul și Ankara.

În Grecia, două persoane au fost ucise și mai multe clădiri de pe Insula Samos au fost avariate în urma puternicului cutremur cu magnitudinea 6,7 grade pe scara Richter, amintește France Presse. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău