Bilanțul incendiului la o uzină de fabricare a prafului de pușcă din Rusia a crescut la cel puțin 15 morți

  • 22 Octombrie 2021 14:06
Bilanțul incendiului la o uzină de fabricare a prafului de pușcă din Rusia a crescut la cel puțin 15 morți

UPDATE ORA 13.45 Bilanțul incendiului la o uzină de fabricare a prafului de pușcă din regiunea rusă Riazan (vestul Rusiei), circa 200 km sud de Moscova, a crescut la cel puțin 15 morți, au indicat autoritățile regionale, citat de AFP, în timp ce agenția de presă TASS, citându-l pe viceministrul rus al sănătății Aleksei Kuznețov, consemnează 16 decese, transmite Agerpres.

'Cincisprezece persoane au decedat, o persoană a fost spitalizată cu arsuri grave și soarta încă uneia rămâne necunoscută', a precizat guvernul regional într-un comunicat, în timp ce bilanțul precedent consemna șapte morți și nouă persoane date dispărute.

Incendiul a izbucnit 'în urma unui proces tehnologic', potrivit Ministerului rus pentru Situații de Urgență. Dezastrul s-a declanșat într-un atelier al sitului industrial Elastik, specializat în fabricarea de explozivi industriali și muniții.

Elastik - potrivit site-ului său web - este considerată o 'întreprindere strategică ' a guvernului rus și aparține conglomeratului de stat Rostec, care grupează o serie de companii ce furnizează produse industriale sau de înaltă tehnologie pentru sectoarele civil și militar.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:2,06 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău