Bilanțul global al infectărilor și deceselor provocate de COVID-19. Cele mai afectate țări

  • 05 Aprilie 2021 15:59
Bilanțul global al infectărilor și deceselor provocate de COVID-19. Cele mai afectate țări

Cazurile globale de COVID-19 au depășit luni pragul de 130 de milioane, iar în ultimele șapte zile s-au înregistrat peste 4 milioane de contagieri în întreaga lume, fapt ce nu a mai avut loc de la jumătate lunii ianuarie, potrivit statisticilor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), relatează EFE, potrivit Agerpres.

Decesele de COVID-19 în întreaga lume au ajuns la 2,84 de milioane, dintre care 71.000 săptămâna trecută, a treia consecutivă în care se înregistrează o creștere.

Tendința este foarte îngrijorătoare, deoarece există temerea ca cifrele să crească în ritm accelerat în următoarele zile, după zilele libere de Paștele Catolic în care au avut loc un număr mai mare de deplasări și de reuniuni de familie în multe țări ale lumii.

Creșterea numărului de cazuri este evidentă în cazul Indiei, unde contagierile au crescut exponențial iar luni a fost depășit, pentru prima oară de la începerea pandemiei, pragul de 100.000 de cazuri într-o singură zi.

Potrivit Ministerului Sănătății din India, țara a înregistrat 103.558 noi cazuri în ultimele 24 de ore, ridicând numărul total al contagierilor la 12,5 milioane.

O creștere a cazurilor s-a înregistrat și în Franța, care a depășit ca număr de noi contagieri Rusia, fiind deja cea de-a patra țară cu cele mai multe cazuri după SUA, Brazilia și India. La rândul său Spania, una dintre țările cele mai afectate de pandemie în 2020, se confruntă cu o creștere a numărului de contagieri.

Partea pozitivă a lucrurilor este că numărul vaccinărilor avansează rapid în țări ca SUA și Marea Britanie, care au reușit să stabilizeze curba ascendentă a cazurilor.

În întreaga lume au fost administrate aproximativ 650 de milioane de doze de vaccin anti-COVID-19, în frunte cu SUA care au administrat 160 de milioane, urmate de China, cu 130 de milioane de doze, în timp ce Uniunea Europeană a ajuns la 80 de milioane de doze de vaccin administrate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:87 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău