Bilanțul exploziei de la o uzină chimică din estul Chinei a urcat luni la 78 de morți

  • 25 Martie 2019 13:55
Bilanțul exploziei de la o uzină chimică din estul Chinei a urcat luni la 78 de morți

Bilanțul exploziei de la o uzină chimică din estul Chinei a urcat luni la 78 de morți, au anunțat autoritățile, care încă încearcă să identifice cauzele acestui accident industrial, unul dintre cele mai grave din istoria țării, transmite AFP.

Catastrofa, care s-a produs joi la Yancheng, provincia Jiangsu, a distrus clădiri industriale din apropiere, a fisurat pereți și a spart geamurile unor imobile situate la mai mulți kilometri în jur.

În total sunt încă internate 566 de persoane, dintre care 66 rănite grav, iar 13 în stare de urgență absolută, a anunțat într-o conferință de presă Cao Lubao, primarul orașului.

Dintre cele 28 de persoane date anterior dispărute, trei au fost în cele din urmă găsite în viață, iar decesul celorlalte 25 a fost confirmat în baza testelor ADN, a precizat municipalitatea pe rețeaua socială Weibo.

Deflagrația a fost atât de violentă încât a fost nevoie de analize biologice pentru a putea fi identificate rămășițele umane, conform presei chineze.

Explozia, a cărei origine nu este cunoscută încă, a provocat o enormă minge de foc de zeci de metri înălțime.

Municipalitatea din Yancheng a indicat totodată luni că 89 de imobile avariate și care nu mai pot fi locuite vor fi dărâmate, iar locuitorii vor fi relocați.

Biroul de mediu al provinciei a menționat luni prezența într-un râu din apropiere a unor produse toxice cu o concentrație de până la 111 ori mai mare decât normele în vigoare la nivel național.

Totuși instituția nu a precizat clar dacă prezența acestor elemente poluante constituie o consecință directă a exploziei sau respectivele substanțe se înregistrau și în trecut.

sursa: AGERPRES

sursa foto: www.shine.cn

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău