Bilanțul deceselor în urma inundațiilor din vestul Europei a ajuns la 183. "Ne temem că vor mai fi raportate victime"

  • 18 Iulie 2021 13:40
Bilanțul deceselor în urma inundațiilor din vestul Europei a ajuns la 183.

Bilanțul victimelor în urma inundațiilor devastatoare în Germania a crescut duminică la 156 de morți, ceea ce ridică la cel puțin 183 numărul deceselor înregistrate în urma intemperiilor din vestul Europei, relatează AFP. În Austria, orașul Hallein se află sub ape iar pompierii din regiunile Salzburg și Tirol sunt în stare de alertă.

În landul german Renania-Palatinat, poliția locală a raportat 110 morți, față de 98 în bilanțul precedent, scrie DIGI24.ro.

"Ne temem că vor mai fi raportate și alte victime", a declarat poliția într-un comunicat, precizând că cel puțin 670 de persoane au fost rănite numai în această zonă.

În plus, o persoană și-a pierdut viața în inundațiilor din sudul Germaniei, în Bavaria, la granița cu Austria, unde sâmbătă au fost înregistrate ploi torențiale.

Precipitații abundente de peste 100 de litri pe metru pătrat au provocat sâmbătă inundații în landul Saxonia din estul Germaniei, relatează dpa.

Inundațiile au afectat o zonă turistică populară, o zonă deluroasă situată lângă valea Elbei, în apropiere de Dresda, conform Agerpres.

Autoritățile au anunțat sâmbătă seara că accesul în mai multe orașe a fost blocat: Neustadt, Sebnitz, Bad Schandau, Reinhardtsdorf-Schoena și Gohrisch au fost în mod special afectate.

Populația a fost sfătuită să evite să coboare în pivnițe, garaje și pasaje subterane, autoritățile avertizând că drumurile și căile inundate ar putea reprezenta un pericol pentru oameni.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
19,4
Câțiva nori
Umiditate:57 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău