Bilanțul deceselor în urma cutremurului din Turcia a urcat la 51

  • 01 Noiembrie 2020 12:27
Bilanțul deceselor în urma cutremurului din Turcia a urcat la 51

Bilanțul deceselor în urma puternicului seism care a zguduit vineri orașul Izmir din vestul Turciei a urcat la 51, a precizat duminică vicepreședintele turc Fuat Oktay, potrivit DPA, citat de Agerpres.

Alte două persoane care și-au pierdut viața în urma cutremurului în insula grecească Samos nu au fost incluse în statisticile turcești.

Din totalul de 804 persoane rănite, circa 200 primeau încă îngrijiri medicale, potrivit agenției naționale pentru situații de urgență (AFAD).

Se produc în continuare replici în urma seismului de vineri.

Mulți dintre cei care au rămas fără locuințe în urma seismului au petrecut noaptea sub cerul liber. Autoritatea pentru situații de urgență a pus la dispoziția sinistraților circa 1.800 de corturi.

Seismul s-a produs vineri la ora locală 3:01 PM (12:01 GMT) la o adâncime de 16,5 kilometri, în largul coastei din dreptul cartierului Seferihisar din Izmir.

A fost resimțit și în insulele grecești din Marea Egee, precum și în orașele turcești din apropiere, inclusiv cea mai mare așezare din Turcia, Istanbul, aflat la circa 540 de kilometri înspre nord.

Eforturile salvatorilor continuă și duminică, deși speranțele de a mai găsi supraviețuitori s-au micșorat.

Cu o populație de peste 4,3 milioane, Izmir este al treilea oraș ca mărime din Turcia, după Istanbul și Ankara.

Turcia este situată la intersecția mai multor falii geologice. Două cutremure mortale produse în ianuarie în orașele estice Elazig și Malatya au dus la moartea a peste 40 de persoane. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:0,51 m/s
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău