Bilanțul cutremurului cu o magnitudine de 7,1 grade din Mexic a ajuns la cel puțin 319 morți

  • 25 Septembrie 2017 09:13
Bilanțul cutremurului cu o magnitudine de 7,1 grade din Mexic a ajuns la cel puțin 319 morți

Operațiunile de salvare după cutremurul cu magnitudinea de 7,1 grade din Mexic au continuat și duminică, pentru cea de-a șasea zi consecutivă, deși șansele găsirii unor supraviețuitori sub dărâmături sunt din ce în ce mai scăzute, informează agenția de știri Reuters.

Cel puțin 319 persoane și-au pierdut viața după cutremurul de marți după-amiază în urma căruia mii de clădiri au fost distruse sau avariate în regiunea centrală a Mexicului, inclusiv în capitala Ciudad de Mexico. Valoarea totală a pagubelor se ridică la aproximativ 8 miliarde de dolari.

Mii de persoane au participat duminică la ceremonii religioase pentru victimele seismului.

Cutremurul de marți, care a devastat capitala mexicană, este cel de-al doilea seism major petrecut în Mexic în decurs de doar o lună.

Pe 7 septembrie, un cutremur cu o magnitudine de 8,1 grade s-a produs în sud-vestul Mexicului, în urma căruia aproximativ 100 de persoane și-au pierdut viața.

Un cutremur de suprafață cu magnitudinea preliminară de 7,1 grade s-a produs marți în centrul Mexicului.

Seismul s-a produs la doar două ore după ce autoritățile mexicane efectuaseră exerciții de evacuare a populației în caz de cutremur, în contextul în care Mexicul marca marți 32 de ani de la cutremurul de 8,0 grade care a devastat capitala Ciudad de Mexico în anul 1985, soldat cu moartea a mii de persoane.

Două noi cutremure, cu magnitudini de 5,8 și 6,1 grade, s-au produs sâmbătă în sudul Mexicului, la câteva zile după seismul de 7,1 grade.

Cutremurele major au fost urmate de un număr mare de replici care au cauzat panică.

"Deja am înregistrat peste 4.300 de replici. Așa că sunt de așteptat și mai multe replici. Ceea ce nu știm este dacă vor fi de o magnitudine semnificativă", a declarat Xyoli Perez Campos, directorul agenției seismologice din Mexic.

Sursa: Mediafax

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:1,03 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău