Bilanțul contagierilor cu COVID-19 scade în Europa, pe fondul stagnării campaniei de vaccinare (ECDC)

  • 26 Aprilie 2022 19:40
Bilanțul contagierilor cu COVID-19 scade în Europa, pe fondul stagnării campaniei de vaccinare (ECDC)

Bilanțul contagierilor cu noul coronavirus continuă să scadă în Europa, la fel ca spitalizările sau mortalitatea, deși campania de vaccinare a intrat în impas, a avertizat marți Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC) citat de EFE.

Numărul contagierilor s-a redus cu 20% săptămâna trecută față de cea anterioară - deși în Spania și în Franța cazurile au crescut la cei cu vârsta peste 65 de ani - în timp ce rata mortalității a scăzut cu 80%, iar numărul spitalizărilor s-a stabilizat la nivelul din noiembrie anul trecut, înainte de focarele de Omicron, informează Agerpres.

"Avem o transmisibilitate în scădere, dar situația este foarte variată în Uniunea Europeană, cum a fost și în perioada pandemiei. În pofida acestei scăderi, pandemia nu s-a încheiat, iar virusul este în continuare aici", a declarat directoarea ECDC, Andrea Ammon.

Aproximativ 73% din populația UE a fost vaccinată anti-COVID-19 cu schema completă, iar 64% dintre cei cu vârsta peste 18 ani au primit și doza booster, deși cifrele au cunoscut o stagnare în ultimele săptămâni.

Și ratele de vaccinare variază considerabil între țări și între grupurile de vârstă.

Astfel, în unele țări europene, doar jumătate din populație a început programul de vaccinare.

În Europa, procentul total al celor cu vârsta sub 18 ani vaccinați cu schema completă este de doar 23%.

În condițiile în care peste 60% dintre minorii cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani nu au fost vaccinați anti-COVID-19, procentul fiind și mai mare la categoria de vârstă 5 - 9 ani, a precizat directoarea ECDC pentru boli prevenibile și imunizare, Lucia Pastore-Celentano.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,06 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău