Bilanțul cazurilor noi de COVID-19 în Europa. Directorul regional al OMS anunță țările care se confruntă cu o creștere importantă a cazurilor cu subvarianta BA.2 de coronavirus

  • 22 Martie 2022 16:03
Bilanțul cazurilor noi de COVID-19 în Europa. Directorul regional al OMS  anunță țările care se confruntă cu o creștere importantă a cazurilor cu subvarianta BA.2 de coronavirus

Mai multe țări europene, printre care Germania, Franța, Italia și Marea Britanie, au ridicat prea brusc măsurile anti-COVID și se confruntă cu o creștere importantă a cazurilor cu subvarianta BA.2 de coronavirus, a declarat marți directorul regional pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății, Hans Kluge, relatează France Presse.

În cadrul unei vizite în Republica Moldova, Hans Kluge s-a declarat "vigilent" cu privire la situația epidemiologică actuală de pe continentul european, susținând totodată că rămâne "optimist".

În prezent, numărul cazurilor de COVID-19 este în creștere în 18 din cele 53 de țări din zona OMS Europa, potrivit organizației mondiale.

"Țările în care observăm o creștere importantă (a cazurilor) sunt Marea Britanie, Irlanda, Grecia, Cipru, Franța, Italia și Germania", a spus Hans Kluge.

"Aceste țări au ridicat brusc restricțiile de la 'prea mult' la 'insuficient' ", a estimat oficialul ONU.

Potrivit datelor OMS, numărul de noi cazuri de COVID-19 în Europa a scăzut brusc după ce a atins un vârf la sfârșitul lunii ianuarie, însă a crescut de la începutul lunii martie.

În ultimele șapte zile, în zona OMS Europa au fost înregistrate peste 5,1 milioane de cazuri noi și 12.496 de decese, crescând numărul total de cazuri raportate de la începutul pandemiei de coronavirus la aproape 194,4 milioane și numărul deceselor la peste 1,92 milioane.

Sursa: RRA

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău