Bilanțul atacurilor comise de Statul Islamic în sudul Siriei a crescut la peste 100 de morți

  • 25 Iulie 2018 18:59
Bilanțul atacurilor comise de Statul Islamic în sudul Siriei a crescut la peste 100 de morți
Poză simbol

Peste 100 de persoane și-au pierdut viața într-o serie de atacuri comise miercuri de gruparea jihadistă Statul Islamic în provincia As-Suwayda (sudul Siriei), potrivit unui nou bilanț al victimelor dat publicității de Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO), citat de AFP.

'Treizeci și cinci de civili au fost uciși împreună cu 67 de luptători pro-regim', a indicat directorul OSDO, Rami Abdel Rahmane. 'Acesta este cel mai sever bilanț în provincia respectivă de la începutul conflictului' în 2011. Un bilanț precedent consemna 54 de morți.

Trei atacatori sinucigași ai grupării jihadiste Statul Islamic au comis atentate în localități controlate de regimul lui Bashar al-Assad în provincia sudică As-Suwayda, acestea fiind primele atacuri de asemenea amploare lansate de Statul Islamic după luni de zile pe teritoriul sirian, conform OSDO, o organizație neguvernamentală cu sediul la Londra, dar care dispune de o rețea de informare pe întreg teritoriul Siriei.

Această provincie se află în întregime sub controlul forțelor pro-regim. Jihadiștii Statului Islamic sunt prezenți într-o regiune deșertică situată la nord-est de granițele provinciei, de unde lansează atacuri din când în când, notează AFP. 

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
15,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:4,63 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău