Bilanțul atacului ucrainean asupra platformei de foraj din Marea Neagră. Cel puțin 120 de ruși au fost surprinși de explozia rachetelor

  • 22 Iunie 12:30
Bilanțul atacului ucrainean asupra platformei de foraj din Marea Neagră. Cel puțin 120 de ruși au fost surprinși de explozia rachetelor

Unități ale Forțelor Armate ale Ucrainei au lansat un atac cu rachete luni, 20 iunie, asupra a două platforme de foraj ale companiei Chornomorneftegaz din nord-vestul Mării Negre, scrie ziare.com.

Conform informațiilor preliminare, atacul a provocat moartea a aproximativ 60 de soldați ruși, relatează jurnalistul Roman Tsymbalyuk cu referire la surse militare.

Pe pagina sa de Facebook, el a menționat că platformele de foraj au fost folosite de unități ale armatei ruse pentru a monitoriza situația din Marea Neagră și pe coasta Odesei.

Cel puțin 120 de persoane se aflau pe platforme în timpul atacului, dintre care aproximativ 30 erau lucrători.

Astfel, restul celor de pe platforme sunt militari ruși, majoritatea dispăruți.

„Conform informațiilor disponibile, lucrătorii civili nu au fost răniți în timpul atacului și au fost evacuați. În ceea ce privește militarii, s-a confirmat informația că 27 de militari ruși au fost evacuați, soarta celorlalți, aproximativ 60 de persoane, fiind necunoscută”, notează Tsymbalyuk.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
27,19
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:5,14 m/s
Tue
25
Wed
26
Thu
26
Fri
23
Sat
23
Arhivă Radio Chișinău