Bilanțul atacului ”chimic” de la Khan Sheikhoun a ajuns la 86 de morți

  • 06 Aprilie 2017 08:54
Bilanțul atacului ”chimic” de la Khan Sheikhoun a ajuns la 86 de morți

Bilanțul atacului ”chimic” din orașul sirian Khan Sheikhoun a crescut la 86 de morți, a anunțat miercuri seara Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, relatează AFP.

Un bilanț anterior al Observatorului anunța 72 de morți în acest atac de marți, inclusiv 20 de copii și 17 femei, dar și 160 de răniți, scrie news.ro.

”Sunt 30 de copii și 20 de femei printre victime”, un bilanț în creștere din cauza decesului unor răniți grav, a precizat miercuri seara Observatorul.

Aceste zeci de persoane, între care se află și copii, care prezintau convulsii și dificultăți în a respira, cărora li s-a administrat oxigen, au murit în urma unui raid aerian care a avut loc marți, la Khan Sheikhoun, un fief rebel și jihadist în nord-vestul Siriei.

Potrivit medicilor de la fața locului, simptomele pacienților sunt similare celor constatate la victime ale unui atac chimic - pupile dilatate, convulsii și prezența unei spume la gură.

Atacul a provocat un val de indignare la nivel internațional, iar mai multe țări occidentale au acuzat regimul lui Bashar al-Assad.

După ce Damascul a fost arătat cu degetul, Moscova a catalogat drept ”inacceptabil” un proiect de rezoluție prezentat la ONU de către Statele Unite, Franța și Regatul Unit care condamnă atacul de marți.

Ambasadoarea americană la ONU Nikki Haley a criticat miercuri Moscova că nu și-a temperat aliatul sirian.

”Câți copii vor mai trebui să moară ca Rusia să-și facă griji?”, a spus Haley, amenințând că Washingtonul va lua măsuri unilaterale în cazul unui eșec la ONU.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău