Bilanțul activității parlamentare în luna aprilie: Deputații au votat 56 de inițiative legislative

  • 02 Mai 18:42
Bilanțul activității parlamentare în luna aprilie: Deputații au votat 56 de inițiative legislative

56 de proiecte de acte normative au fost votate în plenul Parlamentului, pe parcursul lunii aprilie. 18 dintre ele au fost aprobate în prima lectură, iar 38 au fost adoptate în a doua lectură. De asemenea, în aceeași perioadă, 35 de proiecte de acte normative au intrat în procedură legislativă, se arată într-un comunicat emis de Parlament. 

26 dintre actele adoptate au fost legi, iar 12 – hotărâri. De asemenea, patru inițiative legislative au avut drept scop armonizarea legislației naționale cu cea a Uniunii Europene. Deputații au votat în a doua lectură proiectul de lege care prevede pilotarea votului prin corespondență, specificând în legislație criteriile de selectare a țărilor în care va fi implementată această metodă alternativă de exercitare a dreptului la vot. A fost adoptată și inițiativa legislativă prin care vor fi acordate indemnizații neimpozabile pentru sporirea accesului la învățământ de calitate, precum și cea prin care se simplifică procesul de administrare a afacerilor și de interacțiune a antreprenorilor cu instituțiile statului.

În aceeași perioadă, comisiile permanente s-au convocat în 35 de ședințe, la care au fost aprobate 43 de rapoarte, 11 corapoarte și 98 de avize. Comisia economie, buget și finanțe a aprobat zece rapoarte, trei corapoarte și două avize. Membrii Comisiei juridice, numiri și imunități au aprobat opt rapoarte și un coraport, iar membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au aprobat zece rapoarte și corapoarte.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:4,37 m/s
Wed
21
Thu
22
Fri
24
Sat
23
Sun
25
Arhivă Radio Chișinău