Bilanț dezastruos pentru ruși, potrivit oficialilor britanici. Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de jumătate de milion de oameni

  • 28 Aprilie 12:35
Bilanț dezastruos pentru ruși, potrivit oficialilor britanici. Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de jumătate de milion de oameni

Numărul soldaților ruși uciși sau răniți pe front în Ucraina se apropie de o jumătate de milion de oameni, cifră care nu ia în calcul și pierderile în rândul armatelor private, cum a fost gruparea de mercenari Wagner. Evaluarea aparține Ministerului britanic al Apărării și a fost comunicată de secretarul de stat Leo Docherty, în urma unei interpelări.

Interpelarea a fost făcută de John Healey, parlamentar laburist și ministru al apărării în cabinetul din umbră, care a cerut date despre evaluările ministerului privind pierderile armatei ruse în Ucraina, scrie Digi24.

Răspunsul a venit din partea lui Leo Docherty, secretar de stat pentru Forțele Armate în cadrul Ministerului britanic al Apărării.

„Estimăm că aproximativ 450.000 de militari ruși au fost uciși sau răniți, iar alte zeci de mii au dezertat deja de la începutul conflictului. Numărul personalului ucis care servește în cadrul companiilor militare private rusești (PMC) nu este clar”, a transmis Leo Docherty, potrivit UK Defence Journal.

Aceeași sursă a mai arătat că „peste 10.000 de vehicule blindate rusești, inclusiv aproape 3.000 de tancuri de luptă principale, 109 avioane, 136 de elicoptere, 346 de vehicule aeriene fără pilot, 23 de nave militare de toate clasele și peste 1.500 de sisteme de artilerie de toate tipurile au fost distruse, abandonate sau capturate de Ucraina de la începutul conflictului”.

De precizat că, la începutul invaziei ruse în Ucraina, în februarie 2022, Rusia desfășurase aproape 200.000 de soldați la granițele Ucrainei, sub pretextul unor exerciții militare.

Acest lucru ar însemna că, în doi ani, Rusia a pierdut de peste două ori mai mulți oameni decât avea pregătiți la începutul războiului, care se dorea o „operațiune militară specială” de trei zile.

Evaluările Ministerului britanic al Apărării nu sunt foarte departe de cele ale Ministerului ucrainean al Apărării, care estimează că armata rusă a pierdut peste 465.000 de soladți în Ucraina.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
17,18
Ploaie de intensitate mică
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Sat
19
Sun
19
Mon
22
Tue
24
Wed
25
Arhivă Radio Chișinău