Bilanț actualizat | Cutremurul de duminică din Indonezia s-a soldat cu 319 morți

  • 09 August 2018 15:38
Bilanț actualizat | Cutremurul de duminică din Indonezia s-a soldat cu 319 morți

Bilanțul cutremurului violent care a afectat duminică insula Lombokdin sudul Indoneziei a fost actualizat ajungând la 319 morți, a indicat joi ministrul Securității, citat de AFP.

"Cele mai recente informații indică 319 decese", a declarat în cadrul unei conferințe de presă ministrul Wiranto.

Bilanțul provizoriu dat publicității anterior de Agenția națională de gestionare a dezastrelor (BNPB) indica 164 de morți.

Purtătorul de cuvânt al Agenției, Sutopo Nurgroho, a declarat miercuri seara că discrepanțele în ceea ce privește numărul victimelor sunt normale în etapa imediat următoare unui dezastru.

Un nou seism, ce a avut magnitudinea de 5,9 grade, s-a produs joi pe insula indoneziană Lombok, potrivit Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS).

Seismul de joi s-a produs în nordul insulei, în aceeași zonă în care a avut loc cutremurul de duminică. Agenția indoneziană de seismologie a măsurat o magnitudine de 6,2.

După cutremurul de duminică, "au existat 355 de replici" de magnitudini diferite, a adăugat același oficial indonezian. Replica de joi a fost cea mai puternică.

Aproape 1.500 de persoane au fost spitalizate după ce au suferit răni grave în urma seismului de duminică, potrivit BNPB.

Cutremurul cu magnitudinea 6,9 de duminică seara a semănat panică în rândul turiștilor și al localnicilor, la o săptămână după ce un alt seism s-a soldat cu cel puțin 17 morți pe această insulă vulcanica foarte apreciată de turiști. Peste 70.000 de persoane au rămas fără domiciliu și dorm în adăposturi improvizate, iar în anumite părți ale insulei de circa 4.700 metri pătrați unele sate au fost distruse aproape în întregime.

Indonezia se afla în Cercul de Foc al Pacificului, o regiune a lumii în care se produc frecvent erupții vulcanice și seisme.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:1,03 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
13
Arhivă Radio Chișinău