Biden va discuta cu Zelenski după summitul online cu Putin - transmite cancelaria prezidențială de la Kiev

  • 07 Decembrie 2021 14:29
Biden va discuta cu Zelenski după summitul online cu Putin - transmite cancelaria prezidențială de la Kiev

Președinții american și rus, Joe Biden și Vladimir Putin, vor avea, marți, o videoconferință, după care liderul SUA va discuta la telefon cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski - anunță serviciul de presă al Biroului președintelui de la Kiev.

Zelenski a avut deja o conversație la telefon cu secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, luni seară, înaintea discuțiilor programate între Biden și Putin. Potrivit cancelariei prezidențiale de la Kiev, Volodimir Zelenski a subliniat că nu există o alternativă la procesul de pace privind situația din Donbas. În acest context, Zelenski și Blinken au analizat pașii pe care Ucraina îi face și intenționează să îi facă în continuare pentru a impulsiona negocierile. Totodată, Volodimir Zelenski l-a informat pe Antony Blinken despre situația de la granițele Ucrainei, unde Rusia a masat zeci de mii de militari.

"S-a convenit, de asemenea, cu privire la o conversație telefonică între Volodimir Zelenski și Joseph Biden, după negocierile acestuia din urmă cu liderul rus" - a menționat Biroul Președintelui Ucrainei.

Menționăm că președintele american, Joe Biden, și liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, vor avea, marți, o întâlnire la nivel înalt prin videoconferință, în contextul tensiunilor legate de Ucraina. Videoconferința celor doi președinți este programată pentru ora 17:00. Potrivit Kremlinului, Putin și Biden vor discuta despre Ucraina, "înaintarea" NATO către granițele Federației Ruse și inițiativa liderului de la Kremlin privind garanțiile de securitate.

Sursa:RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:55 %
Vint:5,14 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău