Joe Biden va discuta cu Putin și Zelenski despre tensiunile dintre Rusia și Ucraina

  • 27 Noiembrie 2021 17:29
Joe Biden va discuta cu Putin și Zelenski despre tensiunile dintre Rusia și Ucraina

Președintele american, Joe Biden, a afirmat vineri că foarte probabil va discuta cu omologii săi rus, Vladimir Putin, și ucrainean, Volodimir Zelenski, în încercarea de a atenua tensiunile dintre cele două țări, într-un moment în care Rusia este acuzată că a desfășurat trupe la frontiera comună, notează AFP.

Jurnaliștilor care l-au întrebat dacă va vorbi cu Vladimir Putin sau cu Volodimir Zelenski, liderul de la Casa Albă le-a răspuns "foarte probabil".

Președintele american, care se află la Nantucket, în statul Massachusetts, a spus că este "îngrijorat" și a reafirmat sprijinul său pentru "integritatea teritorială" a Ucrainei.

Cu puțin timp înainte, Casa Albă a cerut continuarea eforturilor diplomatice pentru a dezamorsa tensiunile dintre Ucraina și Rusia.

Consilierul pentru securitate națională al președintelui Biden, Jake Sullivan, a discutat cu un oficial ucrainean, Andrii Yermak, și cei doi "au convenit că toate părțile ar trebui să-și continue eforturile diplomatice pentru a atenua tensiunile", potrivit unei purtătoare de cuvânt.

În ultimele săptămâni, SUA, NATO și Uniunea Europeană și-au exprimat constant îngrijorarea cu privire la mișcările de trupe rusești la frontiera cu Ucraina, alarmându-se din cauza unei posibile invazii.

Tensiunile sunt maxime între cei doi vecini, deja la cuțite după anexarea Peninsulei Crimeea în 2014 la Rusia, urmată de un conflict între Kiev și separatiștii pro-ruși din estul Ucrainei.

Sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:0,51 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău