Biden și o parte din liderii G7 interzic importurile de aur rusesc. „Trebuie să tăiem finanțarea pentru regimul lui Putin”

  • 26 Iunie 2022 18:23
Biden și o parte din liderii G7 interzic importurile de aur rusesc. „Trebuie să tăiem finanțarea pentru regimul lui Putin”

Marea Britanie, Statele Unite, Canada și Japonia vor interzice importurile de aur rusesc în noile sancțiuni impuse ca răspuns la invazia Ucrainei, a anunțat duminică Downing Street, în prima zi a unui summit G7, informează France Presse.

Aceste măsuri îi vor lovi direct pe oligarhii ruși și vor ataca inima mașinii de război a lui Putin, a declarat prim-ministrul britanic Boris Johnson, care se va reîntâlni pentru trei zile cu liderii marilor puteri industrializate în Germania. 

Putin își irosește resursele în scădere în acest război inutil și barbar. Își hrănește ego-ul în detrimentul poporului ucrainean și al celui rus, a adăugat liderul guvernului de la Londra, citat de Agerpres. Trebuie să tăiem finanțarea regimului lui Putin. Asta facem cu aliații noștri, a mai spus Boris Johnson.

Declarația lui vine după ce o sursă de la Washington a dezvăluit sâmbătă pentru Reuters că Departamentul de Trezorerie al SUA va emite marți o hotărâre de a interzice importul de aur în SUA, ceea ce va izola și mai mult Rusia de economia globală, împiedicând participarea acesteia la piața aurului. 

SUA i-au impus lui Putin costuri fără precedent, pentru a-l lăsa fără sursele de care are nevoie pentru finanțarea războiului împotriva Ucrainei, a spus Biden. Împreună, liderii G7 vom anunța că vom interzice importurile de aur rusesc, un export major care aduce zeci de miliarde de dolari pentru Rusia”, a transmis Biden înainte de reuniunea G7 din Bavaria.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,03 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
12
Tue
14
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău