Biden recunoaște că vrea să candideze din nou la președinția SUA în 2024

  • 10 Aprilie 2023 19:45
Biden recunoaște că vrea să candideze din nou la președinția SUA în 2024

Președintele democrat al SUA, Joe Biden, a confirmat luni într-un interviu televizat că dorește să obțină și al doilea mandat la Casa Albă, dar deocamdată nu este pregătit să-și anunțe candidatura pentru alegerile din 2024, relatează Agerpres.

„Intenționez să candidez, dar nu suntem încă pregătiți să facem anunțul", a declarat în interviul acordat postului NBC președintele în vârstă de 80 de ani. El a dat de mult timp de înțeles că dorește și al doilea mandat prezidențial, dar s-a exprimat mereu evaziv pe acest subiect.

În schimb, adversarul său republican la scrutinul din anul 2020, fostul președinte Donald Trump, și-a oficializat deja candidatura pentru alegerile primare din cadrul partidului său care vor desemna candidatul republican. Între timp însă, el a devenit primul fost președinte al SUA inculpat, după ce înaintea alegerilor prezidențiale din 2016 i-a oferit fostei starlete porno Stormy Daniels suma de 130.000 de dolari, pentru ca aceasta să păstreze tăcerea asupra unei relații pe care ei ar fi avut-o în anul 2006.

Biden s-a abținut până în prezent să comenteze inculparea lui Trump, probabil pentru a nu alimenta acuzațiile acestuia din urmă despre desfășurarea unui proces cu motivație politică împotriva lui.

Potrivit postului NBC, care menționează surse neprecizate, principalii consilieri de la Casa Albă vor lua deciziile finale asupra lansării campaniei de realegere a lui Joe Biden.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:6,69 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
19
Wed
13
Thu
9
Arhivă Radio Chișinău