Biden promite că-i va spune lui Putin că nu-l va lăsa să încalce drepturile omului:

  • 30 Mai 2021 19:37
Biden promite că-i va spune lui Putin că nu-l va lăsa să încalce drepturile omului:

Președintele american Joe Biden a promis duminică într-un discurs că-i va spune omologului său rus Vladimir Putin, la primul lor summit din 16 iunie, că Statele Unite nu vor lăsa Rusia să încalce drepturile omului, relatează AFP, potrivit Agerpres.

''Îl voi întâlni pe președintele Putin peste două săptămâni, la Geneva, și îi voi spune clar că nu vom sta cu brațele încrucișate în timp ce ei încalcă aceste drepturi'', a spus Biden în discursul susținut cu o zi înaintea Memorial Day, sărbătoare națională în SUA dedicată omagierii militarilor căzuți la datorie.

Liderul de la Casa Albă a amintit că în februarie a avut o lungă discuție telefonică și cu omologul său chinez Xi Jinping. ''I-am spus clar că nu putem face altfel decât să apărăm drepturile omului în lume, întrucât aceasta este ceea ce noi suntem''. ''America este unică (...), pentru noi faptul că toți bărbații și femeile se nasc egali este un lucru evident'', a mai remarcat Biden.

Președintele democrat încearcă de la preluarea mandatului să arate o atitudine fermă față de Rusia, de asemenea din dorința de a se delimita de predecesorul său republican Donald Trump, acuzat de complezență față de liderul de la Kremlin.

Însă în același timp Biden își manifestă dorința de dialog cu Moscova. Deși promite că va sancționa Rusia ''dacă ea continuă să interfereze în democrația'' SUA și a mers până într-acolo încât l-a calificat pe Putin drept ''ucigaș'', președintele american asigură că nu dorește să ''declanșeze un ciclu de escaladare și conflict''.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:4,63 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău