Biden promite că Putin ''va plăti'' pentru ingerința Rusiei în alegerile prezidențiale din SUA

  • 17 Martie 2021 15:43
Biden promite că Putin ''va plăti'' pentru ingerința Rusiei în alegerile prezidențiale din SUA

Președintele american Joe Biden a declarat că șeful statului rus Vladimir Putin "va plăti" în curând pentru dirijarea eforturilor destinate să încline balanța spre contracandidatul său republican Donald Trump la alegerile prezidențiale din 2020 din SUA, relatează Reuters, preluat de Agerpres.

"El va plăti un preț", a declarat Biden într-un interviu difuzat miercuri de ABC News. Întrebat care vor fi consecințele, el a spus: "Veți vedea în scurt timp".

Comentariile sale survin după ce un raport al serviciilor de informații americane a confirmat marți vechi alegații potrivit cărora Putin s-ar fi aflat în spatele ingerinței Moscovei în alegerile din SUA, o acuzație calificată de Rusia ca fiind fără fundament.

În același timp, Biden a spus că "sunt zone unde este în interesul nostru comun să lucrăm împreună", cum ar fi reînnoirea acordului nuclear START.

"Îl cunosc relativ bine", a spus Biden, remarcând că "cel mai important lucru cu liderii străini, din experiența mea, este doar să-l cunoști pe celălalt".

"Am avut o convorbire lungă, îl cunosc destul de bine", a explicat președintele democrat, care afișează o mai mare fermitate față de liderul de la Kremlin decât predecesorul său Donald Trump.

"La începutul convorbirii i-am spus: 'Vă cunosc și mă cunoașteți, așa că dacă ajung la concluzia că ați făcut asta, fiți pregătit' pentru consecințe", a spus el, fără să precizeze dacă făcea aluzie la ingerințe sau la alte fapte reproșate de partea americană Moscovei, în special otrăvirea opozantului rus Aleksei Navalnîi, iar apoi încarcerarea acestuia, potrivit AFP.

Despre Putin, Biden a declarat că nu crede că liderul rus are suflet. Întrebat dacă crede că Putin este "un ucigaș", președintele american a răspuns laconic: "Da, cred!". "Veți vedea în curând prețul pe care îl va plăti", a adăugat el.

Rusia a denunțat miercuri raportul american care acuză Moscova de ingerințe în alegerile americane din 2020, afirmând că nu există nicio probă în acest sens.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Românii de pretutindeni
Meteo Chișinău
17,18
Cer senin
Umiditate:50 %
Vint:1,54 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
13
Arhivă Radio Chișinău