Biden l-a avertizat pe Xi despre încălcarea sancțiunilor impuse Moscovei

  • 19 Septembrie 2022 09:51
Biden l-a avertizat pe Xi despre încălcarea sancțiunilor impuse Moscovei

Președintele american Joe Biden a spus că l-a avertizat pe omologul său chinez, Xi Jinping, despre riscul retragerii investitorilor, dacă Beijingul încalcă sancțiunile impuse Rusiei în urma invaziei Ucrainei, scrie AFP.

Într-un fragment dintr-un interviu acordat canalului CBS urmând a fi difuzat duminică, Joe Biden a afirmat că i-a explicat lui Xi Jinping. într-o discuție la telefon, că încălcarea sancțiunilor ar fi "o greșeală uriașă", precizând că nu există nici un indiciu în prezent că China ar sprijini activ efortul de război rusesc furnizându-i arme.

"I-am telefonat președintelui Xi - nu pentru a amenința, doar pentru a-i spune (...) că, dacă crede că americanii și alții vor continua să investească în China în timp ce el încalcă sancțiunile impuse Rusiei, atunci face o greșeală uriașă", a declarat liderul de la Casa Albă.

"În acest moment, nu există niciun indiciu că ei (chinezii) au propus arme sau alte lucruri de care Rusia are nevoie", potrivit președintelui american.

De asemenea, el a respins ideea că alianța dintre China și Rusia implică faptul că Statele Unite poartă un nou tip de război rece.

"Nu cred că acesta este un război rece nou sau mai complicat", a apreciat Joe Biden.

Rusia a invadat vecinul său pro-occidental, Ucraina, la 24 februarie, devastând nenumărate orașe și sate în țara în care luptele continuă, mai scrie AFP. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,4
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău