Biden, în vizită în Mexic: 200 de migranți expulzați

  • 09 Ianuarie 2023 09:06
Biden, în vizită în Mexic: 200 de migranți expulzați

Aproximativ 200 de migranți au fost expulzați duminică spre Ciudad Juarez, cel mai populat oraș din statul mexican Chihuahua, înainte ca președintele american Joe Biden să ajungă în Mexic pentru o vizită oficială plasată sub semnul unei migrații record în Statele Unite, informează luni France Presse, transmite Agerpres.

Aceasta este o situație zilnică la Ciudad Juarez și în alte părți ale graniței Mexic-SUA, unde președintele american s-a dus pentru prima dată în aproape doi ani de mandat.

Numeroși venezueleni, cubanezi, nicaraguani și haitieni, unii cu copii în brațe, au intrat pe teritoriul mexican dupa ce au traversat un pod între cele două țări, a constatat de pe fluviul Rio Bravo (denumit Rio Grande în SUA) un jurnalist AFP.

Înainte de a ajunge în Mexic, Biden s-a oprit în statul american Texas, în orașul de frontieră El Paso, una dintre principalele porți de acces pentru migranți către Statele Unite de-a lungul celor 3.100 km de graniță comună.

În Mexic, președintele american va discuta luni cu omologul său mexican Andres Manuel Lopez Obrador criza migrației dintre cele două țări.

Președintele american Joe Biden și-a început prima vizită oficială în Mexic duminică seară, după aproape doi ani de mandat, a constatat AFP.

Biden a fost întâmpinat de omologul său mexican, Andres Manuel Lopez Obrador, la coborârea din avionul Air Force One, care a aterizat la 19:23 (1:23 GMT).

Cei doi președinți vor avea întâlniri bilaterale luni, iar marți vor participa, în Ciudad de Mexico, la o întâlnire cu prim-ministrul canadian Justin Trudeau în formatul diplomatic ''tres amigos'', trei prieteni, format care reunește liderii celor trei țări din America de Nord. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
7,74
Cer fragmentat
Umiditate:89 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău