Biden, în favoarea unor compensații pentru familiile de migranți separate în mandatul lui Trump

  • 07 Noiembrie 2021 12:59
Biden, în favoarea unor compensații pentru familiile de migranți separate în mandatul lui Trump

Președintele american Joe Biden a declarat sâmbătă că este în favoarea acordării unor compensații financiare pentru familiile de migranți care și-au ''pierdut'' copiii din cauza politicii de migrație de ''toleranță zero'', pusă în aplicare de predecesorul său Donald Trump, relatează AFP.

''Din cauza politicii aberante a guvernului anterior, dacă ai trecut granița, legal sau ilegal, și ți-ai pierdut copilul, (...) el a dispărut, meriți o formă de despăgubire, puțin contează circumstanțele'', a declarat Joe Biden, într-o conferință de presă, cu ocazia adoptării vastului său plan de investiții pentru modernizarea infrastructurilor.

Wall Street Journal a scris la începutul lunii octombrie că Departamentul de Justiție al SUA și Departamentul pentru Securitate Internă negociază cu familiile migranților care au cerut acorduri financiare de până la 450.000 de dolari de persoană, potrivit Agerpres.

Joe Biden, care în această săptămână a calificat aceste afirmații drept ''prostii'', a negat din nou aceste sume sâmbătă.

''Cifrele difuzate de mass-media sunt mai mari decât ceea se poate obține prin orice acord'', potrivit Departamentului Justiției, a indicat joi o purtătoare de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre.

Președintele democrat a promis o politică de migrație mai ''umană'' după era Trump și așa-numita sa politică de ''toleranță zero'', lansată în 2018.

Acesta consta în introducerea de urmăriri penale împotriva oricărei persoane care ajungea ilegal la granița cu Mexicul. În consecință, părinții au fost plasați în detenție fără copiii lor și unele familii nu s-au reunit niciodată.

Un total de aproape 4.000 de copii migranți au fost separați de familiile lor. Peste 2.000 încă nu îi regăsiseră pe cei apropiați la începutul lunii iunie 2021. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău