Biden critică politicienii ce „caută puterea'', după ce Trump a acuzat persecuții politice în urma percheziției de la Mar-a-Lago

  • 10 August 2022 08:56
Biden critică politicienii ce  „caută puterea'', după ce Trump a acuzat persecuții politice în urma percheziției de la Mar-a-Lago

Președintele democrat american Joe Biden i-a criticat marți pe cei care ''caută puterea'', față de cei ce pledează pentru unitate, reacție venită după ce predecesorul și adversarul său republican Donald Trump a sugerat că perchezițiile efectuate la reședința sa de la Mar-a-Lago fac parte dintr-o acțiune de persecuție politică desfășurată împotriva sa de actuala administrație, relatează agenția EFE.

„Toți auzim întregul zgomot care există, dar știm că sunt unii care se concentrează mai mult pe căutarea puterii'', a spus Biden la o ceremonie în timpul căreia a promulgat o lege pentru relansarea producției de semiconductori în SUA. El a continuat criticându-i pe ''cei care caută diviziuni'', în locul unității, și pe ''cei care demolează, în loc să construiască''.

Deși nu l-a menționat direct pe Trump, declarația lui Biden vine în plină furtună politică creată de percheziția desfășurată luni de FBI la celebra reședința de la Mar-a-Lago a fostului președinte republican.

Mai mulți membri ai Partidului Republican au ieșit în ultimele ore în apărarea lui Donald Trump. Printre aceștia, senatorul de Florida Marco Rubio a declarat că acțiuni precum cea desfășurată luni de FBI au loc doar ''în țări ca Nicaragua''.

„Până aseară, nu am văzut niciodată (în SUA) ca cineva de la putere să folosească această putere pentru a-și persecuta oponenții politici trecuți sau viitori'', a remarcat Marco Rubio.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:50 %
Vint:3,09 m/s
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Mon
8
Arhivă Radio Chișinău