Biden: Amenințările lui Putin privind folosirea armelor nucleare sunt iresponsabile si arată disperarea Rusiei

  • 28 Aprilie 2022 19:15
Biden: Amenințările lui Putin privind folosirea armelor nucleare sunt iresponsabile si arată disperarea Rusiei

Amenințările lui Vladimir Putin privind folosirea armelor nucleare sunt „iresponsabile” și arată „sentimentul de disperare” al Rusiei față de turnura luată de ofensiva sa din Ucraina, a declarat, joi, președintele SUA, Joe Biden.

„Nimeni nu ar trebui să facă goale comentarii despre utilizarea armelor nucleare sau despre posibilitatea de a le folosi, este iresponsabil. Arată sentimentul de disperare pe care îl simte Rusia în fața eșecului său mizer de a-și îndeplini obiectivele inițiale”, a spus președintele american, citat de AFP, potrivit HotNews.ro.

​​Vladimir Putin a amenințat miercuri că o intervenție din exterior în situația din Ucraina va avea „un răspuns fulgerător” din partea Rusiei. El a adăugat că, în cazul unei amenințări la adresa sa, Rusia va folosi ca răspuns mijloace pe care adversarii săi nu le au, citează Tass.

Puțin a reluat teza că Ucraina a fost adusă la o confruntare directă cu Rusia de către forțele externe, comentând că an de an țara vecină a fost transformată în „anti-Rusia”.

„Și apoi au adus-o într-o ciocnire directă, au împins Ucraina într-o ciocnire directă cu Rusia. Astfel de planuri, inclusiv un atac militar asupra Crimeei și Donbasului, au fost, din păcate, precizate în documentele doctrinare ucrainene de astăzi”, a spus liderul de la Kremlin.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău