Biden ajunge astăzi, 20 februarie, în Polonia. Se va întâlni cu Klaus Iohannis și ceilalți lideri ai țărilor B9

  • 20 Februarie 2023 10:17
Biden ajunge astăzi, 20 februarie, în Polonia. Se va întâlni cu Klaus Iohannis și ceilalți lideri ai țărilor B9

Președintele Joe Biden merge luni în Polonia pentru o vizită de două zile, pentru a marca un an de la invazia Rusiei în Ucraina. Acesta revine în Polonia în timp ce războiul intră într-o nouă fază instabilă, fără o direcție clară către pace, relatează CNN, citat de digi24.ro.

Biden merge în Polonia, la câteva sute de kilometri de front, pentru a întări angajamentele SUA cu privire la ajutorul acordat Ucrainei, dar și pentru un semnal cu privire la unitatea NATO. Președintele SUA va fi în Polonia până miercuri, 22 februarie, timp în care se va întâlni cu președintele Andrzej Duda și va ține un discurs adresat cetățenilor polonezi, care va avea loc marți la Palatul Regal din Varșovia. De asemenea, Biden se va întâlni cu liderii politici ai structurii de apărare „București 9”, fondată în 2015 în București.

„Președintele va ține un discurs înaintea aniversării unui an de la invazia brutală și neprovocată a Rusiei în Ucraina și va vorbi despre modul în care Statele Unite au adunat lumea pentru a sprijini poporul Ucrainei în timp ce își apără libertatea și democrația. Vom continua să stăm alături de poporul Ucrainei atât timp cât este nevoie”, a anunțat duminică Casa Albă într-o declarație. Vizita lui Biden va fi a doua în Polonia de când Rusia a invadat Ucraina, pe 24 februarie 2022.

Președintele american a mai fost aici în martie 2022, când s-a întâlnit cu președintele Duda, dar și cu oficiali ucraineni veniți special la Varșovia, precum ministrul de Externe Dmytro Kuleba și ministrul Apărării Oleksii Reznikov.


Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău