Biden, aflat în vizită la Kiev, anunță un nou ajutor de 500 de milioane de dolari pentru Ucraina

  • 20 Februarie 2023 12:44
Biden, aflat în vizită la Kiev, anunță un nou ajutor de 500 de milioane de dolari pentru Ucraina

Președintele american, Joe Biden, care a sosit, luni, într-o vizită surpriză la Kiev, a anunțat un nou pachet de ajutor de 500 de milioane de dolari pentru Ucraina - transmite RBC, citat de Rador.

„Acesta este cel mai mare război terestru din Europa din ultimele trei sferturi de secol. Și ați reușit, contrar tuturor așteptărilor, cu excepția celor pe care le aveați voi înșivă. Și sunt sigur că veți continua să câștigați" - a declarat Biden, potrivit corespondentului RBC-Ucraina. Liderul american a remarcat că instituirea unei coaliții internaționale în sprijinul Ucrainei a devenit o mare provocare pentru administrația SUA.

„Voi anunța o nouă tranșă de livrări de echipamente critice, inclusiv muniție de artilerie, sisteme antiblindate și radare de supraveghere aeriană pentru a ajuta la protejarea poporului ucrainean de bombardamentele aeriene. Și voi anunța că mai târziu în această săptămână vom prezenta sancțiuni suplimentare împotriva elitelor și companiilor care încearcă să se sustragă sau să umple mașina de război a Rusiei.

Am construit o coaliție de țări de la Atlantic până la Oceanul Pacific, în întreaga lume, care include peste 50 de state" - a subliniat președintele SUA.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:6,69 m/s
Tue
18
Wed
14
Thu
15
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău