VIDEO | Biciclete în valoare de 1,8 mln de euro, furate din Franța, pentru vânzare în R. Moldova și Ucraina

  • 03 Iulie 11:26
VIDEO | Biciclete în valoare de 1,8 mln de euro, furate din Franța, pentru vânzare în R. Moldova și Ucraina

Mai mulți cetățeni din Republica Moldova, dar și din Ucraina, sunt cercetați penal pentru că ar fi implicați în furturi de biciclete performante din Franța. Bicicletele erau comercializate în Republica Moldova și Ucraina, iar valoarea acestora este de circa 1,8 milioane de euro. Urmare a reținerii în Franța a 12 cetățeni din R. Moldova și trei ucraineni, săptămâna trecută au avut loc percheziții în Republica Moldova, la Chișinău, Cantemir și Cahul, transmite IPN.

Inspectoratul General al Poliției precizează că bicicletele electrice și cu cadru din carbon au fost evaluate între 3.000 și 10.000 de euro. Acestea au fost furate cu camionul direct din depozite sau din magazinele din Franța. O perioadă, acestea erau transportate în afara Franței, în Europa, pentru comercializare. De ceva vreme, au început a fi transportate în Moldova și Ucraina, pentru ca să fie puse în vânzare la un preț redus cu 20%-30%, ca marfă de mâna a doua – pe internet, fără bon de plată, așa cum nu dispuneau de certificate sau alte documente ale bicicletelor.

În Moldova sunt investigați patru bănuiți cu vârste cuprinse între 35 și 45 de ani. Toți patru anterior au fost judecați în Moldova pentru furturi și jafuri.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
26,63
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:5,14 m/s
Sat
23
Sun
24
Mon
27
Tue
29
Wed
31
Arhivă Radio Chișinău