Biblioteca Națională va găzdui o expoziție dedicată luptei împotriva traficului de persoane

  • 29 Iulie 2022 09:47
Biblioteca Națională va găzdui o expoziție dedicată luptei împotriva traficului de persoane

Biblioteca Națională găzduiește în perioada 30 iulie - 7 august o expoziție dedicată luptei împotriva traficului de ființe umane cu genericul: Traficul de persoane – obstacol major în calea democratizării societății. Expoziția cuprinde circa 80 de publicații din colecțiile bibliotecii care promovează creșterea gradului de conștientizare a fenomenului traficului de persoane, transmite IPN.

Documentele sunt sistematizate în trei compartimente. Compartimentul „Fenomenul traficul de ființe umane – durerea veacului XXI” analizează mecanismele și  procesele de manifestare ale acestui fenomen, care aduce atingere drepturilor fundamentale ale omului, marcând pe termen lung viața și sănătatea victimelor.

Compartimentul „Combaterea traficului de ființe umane - necesitate primordială a societății contemporane” reflectă strategia națională de prevenire și combatere a traficului de ființe umane 2018-2023, principiile de bază, cadrul instituțional și competențele autorităților implicate în sistemul de combatere și profilaxie a traficului de ființe umane.

„Traficul de persoane – problemă de nivel național și internațional” prezintă acte normative privind traficul de ființe umane și egalitatea genurilor în Moldova, vulnerabilitatea migranților la trafic de ființe umane și la exploatare pe teritoriul Republicii Moldova.

Evenimentul are loc în contextul Zilei Mondiale împotriva Traficului de Persoane, marcată anual pe 30 iulie. Ziua mondială împotriva traficului de persoane a fost instituită de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite în 2013.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău