Biblioteca Națională a Republicii Moldova organizează un program de lectură publică „Citim poveștile Reginei Maria a României”

  • 06 Februarie 11:54
Biblioteca Națională a Republicii Moldova organizează un program de lectură publică „Citim poveștile Reginei Maria a României”

Biblioteca Națională a Republicii Moldova organizează un program de lectură publică „Citim poveștile Reginei Maria a României”, pentru a promova valorile general umane prin intermediul poveștilor.

Evenimentul se v-a desfășura în data de 7 februarie 2024, începând cu ora 09:00, spațiul expozițional, blocul central, etaj 2 (str. 31 August 1989, nr. 78 „A”).

Potrivit unui comunicat al Bibliotecii Naționale, lectura publică este dedicată Zilei Internaționale a Cititului cu voce tare, un eveniment global la care participă milioane de oameni anual.

Campania inițiată de Biblioteca Națională a Republicii Moldova este un exemplu de concentrare a efortului bibliotecilor din Sistemul Național de Biblioteci pentru a celebra impactul unic și forța lecturii cu voce tare. Ziua Internațională a Lecturii cu Voce Tare este inițiată de către organizația internațională LitWorld din anul 2010. 

Campania națională „Citim cu voce tare împreună” este o mișcare de sensibilizare a cercurilor largi de cititori reali și potențiali, a instituțiilor info-documentare, a instituțiilor de învățământ, a părinților, a decidenților privind importanța lecturii cu voce tare, precum și a lecturii în general. având scopul de a evidenția importanța lecturii cu voce tare pentru a susține cunoașterea și educația ca drepturi fundamentale ale omului și asocia eforturile bibliotecilor, instituțiilor educaționale, comunităților pentru promovarea lecturii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
26,63
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:6,17 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău